Boekenweekgekte

Boekenweekgeschenk 2015

Vandaag is de Boekenweek begonnen, dat kan u niet ontgaan zijn.
Het is de 80ste, met als motto: Te gek voor woorden.
Als u hier klikt vindt u alle info.

De meeste mensen weten wel dat je tijdens de Boekenweek bij besteding van tenminste 12,50 het Boekenweekgeschenk krijgt (dit jaar geschreven door Dimitri Verhulst), en dat je daarmee een dag gratis met de trein mag reizen.
Maar er is iets dat niet iedereen weet, en daarom zeg ik het hier nog maar even. Je mag namelijk ook een kinderboek kopen. Zolang het maar Nederlandstalig is (in het Nederlands vertáálde boeken mogen bijvoorbeeld ook).
Nou ja, mogen, mogen… ik moet me een beetje indekken, maar ik weet het bijna zeker.
Als u twijfelt, vraag het dan even aan uw boekhandelaar.

U voelt de bui al hangen… als het mág, dan kunt u tijdens deze Boekenweek dus ook mijn boeken kopen. Kijk maar bij ‘Kinderboeken’ (niet alleen voor kinderen, dat u het weet), en bij ‘Recensies’. Ze zijn bij elke boekwinkel te bestellen. Sla royaal in, voor jarige neefjes en nichtjes, voor uw eigen bloedjes van (klein)kinderen, voor onvoorziene gelegenheden, of voor uzelf.
Bestel liever niet bij zo’n online-megashop, maar kies een leuke, mooie boekwinkel. Zo’n winkel waar een belletje klinkt als je naar binnen gaat en waar het naar boeken, speculaas of sigarenrook ruikt, met ronddwarrelend stof, hoge houten boekenkasten, ladders, een lachende kat op een kachel en een inspirerende of intimiderende boekverkoper, maakt niet uit wat, zolang je het maar kunt aanraken.

Vergeet niet uw boekhandelaar te bedanken voor het cadeautje…
En doe hem of haar de groeten van mij.

Ik wens iedereen een mooie Boekenweek!

 

This entry was posted in Nieuws and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.