Storm en gala

Vandaag moest ik een uurtje ‘oppassen’ bij een havo-5-klas, wat ik stiekem doodeng vond. Mijn eerste keer voor een bovenbouwgroep, en dan ook nog op vrijdag het vijfde uur…
Het viel mee. Ze waren maar met z’n veertienen en het waren schatjes. Ze lieten zich door mij -wildvreemde stagiaire- aan het werk zetten, en hebben toch veertig minuten geconcentreerd op een examentraining Duits geploeterd, terwijl ze vanavond een galafeest hebben en eigenlijk alleen konden denken aan jurken, smokings, schoenen, nagellak en hoe-het-drankverbod-te-omzeilen. En buiten stormde het, de deuren en ramen klapperden. Kortom, best knap.
Na die veertig minuten was het op. Ik probeerde de boel weer aan te zwengelen met ‘kom op jongens, nog tien minuutjes werken’, maar dat lukte niet meer. Dat snapte ik wel. Havoschatjes.
Storm en gala.
Hopelijk krijgen ze een mooie avond.

 

This entry was posted in Over onderwijs en lesgeven. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.