De mannen en vrouwen van de radio

Wislawa Szymborska
Foto: Mariusz Kubik

Het was leuk bij Zaanradio. Daar was ik gisteren, op 21 juni (de langste dag!), voor een live-gesprek van een uur met Edwin Kleiss. Ik mocht plaatjes meenemen en een gedicht. Dus daar ging ik, van Den Haag naar Koog aan de Zaan, met een tas vol boeken, cd’s en elpee’s. Ik was ruim op tijd vertrokken, er was hevig onweer voorspeld en ellende bij de NS, maar alles liep goed. Ik was een uur te vroeg. En daardoor kon ik mooi de mensen van de radio observeren, stilletjes. Het is fascinerend, de radiowereld. De mannen en vrouwen die radio maken, doen dat echt uit liefde, dat voel je. Na afloop vroeg ik aan Edwin wat er zo bijzonder is aan radio, en hij zei dat het vooral komt doordat je geen beelden ziet en daardoor alles zelf kunt invullen, in je hoofd. Eigenlijk net als bij een boek…

Voor wie het programma heeft gemist en het graag nog wil beluisteren, via deze link kan dat (nog een tijdje). Het gesprek gaat over mijn boek Wolfje, over de Hotze de Roosprijs, over mijn leven en over schrijven in het algemeen. En ik lees een heel mooi gedicht voor van Wislawa Szymborska: ‘De vreugde van het schrijven’.

 

This entry was posted in Nieuws, Wolfje. Bookmark the permalink.

One Response to De mannen en vrouwen van de radio

  1. Kristof says:

    Net het interview gehoord, mooi! En trouwens, goede muziekkeuze: Katzenjammer, ook mooi!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.