Kinderboeken(week), óók voor volwassenen

Wie maakt me losVandaag begint de Kinderboekenweek, die duurt van 2 t/m 13 oktober. Als je in die periode een kinderboek koopt voor tenminste 10 euro krijg je een boekje cadeau. Dit jaar is dat geschenk geschreven door Harmen van Straaten en het heet Je bent super… Jan!

Voor wie nog ideeën zoekt heb ik twee boekentips: Wolfje en Nooit is voor altijd (zie Kinderboeken voor info). Je kunt ze cadeau geven aan een kind, of ze zelf houden en lezen. Ik vind namelijk dat volwassenen vaker kinderboeken zouden moeten lezen. En ik ben niet de enige… ik citeer uit het voorwoord van de Encyclopedie van de jeugdliteratuur (uitgegeven door De Fontein & Wolters-Noordhoff):

“ook voor de (mee)lezende volwassene is er veel te genieten. Jeugdliteratuur is kunst en veel, vooral hedendaagse, jeugdboeken zijn uitdagend en innovatief zowel van vorm als inhoud. Ze zijn in een aantal opzichten anders dan boeken voor volwassenen, maar even waardevol.”

Voilà, nou horen jullie het ook eens van een ander. En er is nóg een reden om met name Wolfje snel aan te schaffen: de eerste druk is bijna op. Wie maakt me los?!

Fijne Kinderboekenweek allemaal!

Nooit is voor altijd Wolfje-cover-voorzijde

This entry was posted in Nieuws and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.