Een droom die uitkomt

Gisteren kwam een lang gekoesterde droom van mij uit.
Voor de zekerheid heb ik er nog een nachtje over geslapen, maar vanochtend bleek het echt waar te zijn: ik mag een boek gaan schrijven voor uitgeverij Querido!
In januari stuurde ik een manuscript dat eerst werd afgewezen, maar na de eerste versie grondig te hebben herschreven kreeg ik gisteren te horen dat ze het nu wel willen uitgeven, binnen de serie Tijgerlezen.
Ik ga nog schaven, samen met de redacteur, en verheug me daar enorm op. Het zal een tijdje duren voor ik concreet nieuws over dit boek kan delen, maar dit is al groot nieuws, wat mij betreft.

Als kind las ik (net als veel anderen) alle boeken van Querido en al mijn grote voorbeelden schrijven bij deze uitgeverij: Joke van Leeuwen, Bart Moeyaert, Guus Kuijer, Marjolijn Hof, Edward van de Vendel, en natuurlijk Annie M.G. Schmidt… Ik word een beetje duizelig bij de gedachte dat ik daar straks bij mag aansluiten. De lat ligt hoog. En ik wil dat graag. Ik hoop dat dit het begin is van een mooie en langdurige samenwerking.

Toevallig viert Querido nu de vijftigste verjaardag van het kinderboekenfonds, met een speciale jubileumbundel: Het boek van alle mensen, dieren en dingen. Die ben ik vandaag gaan halen, een prachtig boek!

Toen zag ik het ineens, op de rug van het boek, dat beroemde logo met daarbij het cijfer 50… ik ben in februari ook 50 geworden! Dit moet zo zijn. 

Ik ga het vieren met een glaasje champagne. Hoera!

 


 

This entry was posted in Nieuws, Over boeken, Wonderpaard and tagged , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Een droom die uitkomt

 1. Hans Bos says:

  Ja, het staat in de sterren! Wát een geweldig mooi nieuws Claudia! Veel veel succes!

 2. Claudia says:

  Dank je, lieve Hans.

 3. Lonneke says:

  Geweldig, wat mooi! Gefeliciteerd en ik zie uit naar je boek (met alle geduld dat nodig is…). Succes!

 4. Claudia says:

  Dank je, lieve Lon.
  Ik moet zelf ook geduld hebben en dat vind ik de laatste tijd best moeilijk. ;-)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.