Ken uzelf (in één woord)

Gisteren ontmoette ik iemand die zichzelf beschreef als feeëriek. Ze zei: ‘Ik heb een feeëriek uiterlijk.’ En dat klopte helemaal. Ze was lang en dun, had lange dunne vingers, een bleke huid en rossig haar, lang en gekruld. Ze was een beetje dromerig. En toch ook weer niet, want ze wist heel goed hoe ze eruit zag. Het was niet irritant of raar dat ze zichzelf ‘feeëriek’ noemde… ik vond het mooi en zelfbewust. Ze wist goed van zichzelf hoe ze eruit ziet, hoe ze op anderen overkomt. En haar uiterlijk leek vrij aardig te kloppen met hoe ze zich voelde, vanbinnen. Feeëriek.

Later op de dag zei iemand die me heel dierbaar is: ‘Ik zie er anders uit dan ik me vanbinnen voel. Als ik per ongeluk in de spiegel kijk, schrik ik me rot.’

Weet ik hoe ik eruit zie? Zien anderen wat ik zie? Zie ik eruit zoals ik me voel?

Volgens mij klopt dat laatste bij mij wel ongeveer. Hoewel ik moet bekennen dat ik de laatste tijd ook weleens schrik als ik in de spiegel kijk. Dat komt vooral doordat mijn hoofd ouder wordt… en mijn gedachten lopen kennelijk achter. Ik vind het moeilijk om mezelf -mijn uiterlijke verschijning- in één woord te beschrijven. Dat hoeft ook niet. Maar het is interessant.

Hoe zit het bij u? Kent u zichzelf? Hoe zou u uw uiterlijk beschrijven…

 

 

This entry was posted in Persoonlijke berichten. Bookmark the permalink.

2 Responses to Ken uzelf (in één woord)

 1. Femke Kok says:

  Op de vraag: ‘kent u zichzelf’ zou ik antwoorden:
  a) vrij naar Wittgenstein: Weet ik of denk ik alleen dat ik Femke Kok ben? En is dit een zinvolle vraag? Ik weet alleen dat ik antwoord als men mij roept.
  b) Of, vrij naar Dick Swaab: ik ben mijn brein en aangezien mijn brein tot stof is weergekeerd wens ik niet verantwoordelijk gehouden te worden voor wat het in vleselijke toestand heeft aangericht.
  c) Of, vrij naar Victor Lamme: vraagt u dat niet aan mij. Ik ben slechts de babbelbox die in retrospect alles goed mag praten wat mijn onbewuste, mijn ware zelf, mij liet doen. Als u mijn ware zelf wilt oordelen moet u niet bij mij zijn.
  d) Of: checkt u voor een antwoord op deze vraag mijn facebook.

  Op de vraag ‘hoe zou u uw uiterlijk beschrijven’:
  Dat ligt eraan van welke kant ik het bekijk.

 2. admin says:

  Dank je, Femke, voor je mooie reactie!
  En vooral van het allerlaatste zou ik graag meer willen weten… *grinnik*
  groetjes van Claudia

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.