Boekvoorstelling in Deinze

BoekpresentatieDonderdag 7 februari was de presentatie van Nooit is voor altijd bij boekhandel Letters & Co in Deinze, een stad in Oost-Vlaanderen, niet ver van Gent. Als u ooit in de buurt bent moet u zeker langsgaan en de groeten doen aan Lies en Chris, de eigenaren. De winkel is ruim een jaar geleden geopend, en je kunt voelen dat het een plek is waar mensen graag naartoe komen, niet alleen voor boeken.

Kristof en ik hebben verteld over onszelf en over de wonderlijke wijze waarop dit boek tot stand is gekomen. Donderdag zagen wij elkaar pas voor de tweede keer! We hebben het boek gemaakt in nauwe samenwerking, maar op afstand, via mail. Toch is het geen afstandelijk boek geworden. Ik hoop dat ik nog vaker op zo’n intense manier mag samenwerken.

Na ons optreden heb ik mooie gesprekken gevoerd. Volgens mij komt dat door het onderwerp van het boek, het roept veel op. De gesprekken gingen meteen de diepte in en mensen waren zichtbaar geraakt.

Er was een internationaal gevierde en sympathieke altviolist, Paul Declerck, met wie we samen hebben geïmproviseerd. Kristof tekende en was via groot scherm te volgen, ik las voor uit het boek, en Paul speelde viool. Tijdens het lezen probeerde ik in te spelen op de muziek, door tempowisselen, harder of zachter lezen en af en toe pauzeren, zodat je alleen de viool hoorde en Kristof zag tekenen. We hadden dit niet geoefend, het had grandioos mis kunnen gaan… maar gelukkig hoorden we achteraf dat het goed was gelukt.

Om het allemaal nog spannender te maken was er een tv-ploeg die opnames maakte. We kregen microfoons onder onze kleren en ‘kastjes’ op onze rug, en werden gevolgd door een cameraman, een geluidsman en een regisseuse.

Het was een bijzondere avond. Een mooie doop voor ons boek. Voor wie graag plaatjes kijkt is hier een fotoserie te zien. Hopelijk kunnen we ook een presentatie in Nederland organiseren. We houden u op de hoogte.

Het boek ligt in Vlaanderen al in de winkels en is binnenkort ook in Nederland verkrijgbaar. Je kunt het misschien wel alvast bestellen. Vraag maar bij de boekhandel.

 

This entry was posted in Nooit is voor altijd, Over boeken and tagged , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Boekvoorstelling in Deinze

 1. Peter Jong says:

  Claudia en Kristof, fijn dat jullie boekpresentatie in Deinze goed verliep en zo’n enorme belangstelling had. Leuk, die foto’s, zo hebben Paula en ik een klein beetje het gevoel gekregen dat we er bij waren. Bedankt en veel succes met schrijven, tekenen en de verkoop van Nooit is voor altijd!

 2. Paula says:

  Claudia,
  Ik begrijp dat het een mooie, doorleefde happening was. fijn als je anderen en elkaar op zo’n manier kunt verrijken.
  Liefs Paula.

 3. Henriette says:

  Claudia, ik was in Antwerpen zaterdag en in de Fnac stond je boek met het mooie kaft rechtop op de standaard. Ik heb het nu dus al deels gelezen ( maar in een drukke winkel ). Als hij in Nederland uitkomt ga ik hem rustig opnieuw lezen.

 4. admin says:

  Joepie de Fnac in Antwerpen, ben ik dol op!
  Fijn om te horen Henriette, dank je.
  En ik hoor graag wat je van het boek vindt, als je het rustig hebt gelezen.

  groetjes, Claudia

 5. Kristof says:

  Met de kaft rechtop in de standaard. Dat is mooi zeg ;)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.