Wees gast

Gastbloggen. Kent u dat?

Ik wist niet dat het bestond, tot voor kort. Een tijdje geleden vroeg iemand me of ik een gastblog wilde schrijven. Ik ben niet op het verzoek ingegaan omdat ik het druk had, maar misschien ook wel doordat ik het niet kende. En wat de boer niet kent, eet hij niet. Later las ik over het ‘gastblog’, een fenomeen dat in andere landen al heel normaal schijnt te zijn, maar in Nederland nog niet goed is doorgedrongen.

Afgelopen week zag ik op twitter dat collega-kinderboekenschrijfster Fabien van Kempen met kinderen filosofeerde over zwervers, en toen heb ik gevraagd of ze een gastblog wilde schrijven op mijn andere blog, voor kinderen. Fabien zei meteen ‘ja’ en stuurde de volgende dag al een tekst, met daarin prachtige uitspraken van kinderen. Lees haar gastblog op Wolfjesverhalen.nl

Nu ben ik om. Ik ga vaker schrijvers uitnodigen om te gastbloggen. Misschien ook wel hier, wie weet.

Mag ik u een goede raad geven? Als iemand u vraagt om te gastbloggen, of iets anders gast-achtigs te doen, bijvoorbeeld gastpraten, gastkijken, gasttuinieren, gastkoken, gastvingerverven, of wat het ook mag zijn, ik zou ‘ja’ zeggen, als ik u was. Het kan zijn dat u maar één keer wordt gevraagd.

 

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.