Wat is je lievelingsdier?

Dat is een vraag die kinderen vaak stellen, als ik als schrijver op bezoek ga bij scholen. Afgelopen donderdag was ik bij drie groepen 8 op verschillende scholen bij Borne, en daar vroegen ze het weer: Wat is je lievelingsdier? En ik heb antwoord gegeven.

Nu bent u nieuwsgierig. Maar ja, lievelingsdieren, dat is te kinderachtig voor een grotemensenblog, dus ik ga er niks over zeggen. Ik ga überhaupt niet toegeven dat ik een lievelingsdier heb. In plaats daarvan ga ik nadenken over een politiekmaatschappelijk verantwoord onderwerp. Of over een gedicht waarmee ik alle andere gedichten overbodig maak. Of een intelligente uitspraak, waarmee ik iedereen van z’n sokken blaas. Een mening die nog niemand anders eerder had. Een ding dat de wereld voorgoed zal veranderen. Iets belangrijks.

Voor degenen die toch té nieuwsgierig zijn, bied ik hier discreet en nagenoeg onzichtbaar het luik aan. Luik, luik, welk luik? hoor ik u roepen. Ssshh… ik zal het u zeggen, als u zich rustig houdt. Ik heb het over het luik naar de andere wereld. Het luik waarover ik eerder schreef.

Hier komt het. Reis voorzichtig. En veel plezier, daar: [] 

 

This entry was posted in Persoonlijke berichten. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.