Vakantie in eigen land en eigen huis

Het was een beetje stil hier… heeft u het gemerkt? Ik had twee weken vakantie, en die zijn nu -helaas- weer voorbij. We zijn niet weggegaan, we zijn thuisgebleven. Ik had graag op een hagelwit strand op een ongelofelijk ver en exotisch eiland willen liggen, maar ja, we hadden al een nieuwe badkamer. Je kunt niet alles hebben. En dus hadden we vakantie in eigen land en eigen huis. Dat is hard werken, kan ik u vertellen. Zeker omdat het in ons geval neerkwam op ‘vakantie in eigen verbouwing’. Ach ja. Sommige mensen hebben helemaal geen vakantie. Dat bedacht ik opeens… mensen die geen werk hebben, hebben ook geen vakantie… dat moet vreselijk zijn!

Maar vakantie is vaak helemaal niet leuk hoor, echt niet. Het is een hoop gedoe. Vooral als je op reis gaat. Je moet vanalles regelen, soms zóveel dat je er overspannen van zou kunnen raken. En het reizen zelf is vaak spannend en stressvol. Neem nou vliegen. Dat is je reinste zenuwentoestand (ook al doen we alsof het heel normaal is.) Of: rijden over drukke en onbekende wegen in het buitenland, waar het wegdek slecht is, of bochtig, of bezaaid met pee-jaa-zjes waar je gehaast moet frunniken met kleingeld. En neem dit: tent opzetten, hotel zoeken, eten kiezen in restaurants (die je ook moet kiezen), slapen in vreemde onfrisse bedden, en overleggen, de godgansedag met elkaar overleggen over wat je die dag zult gaan doen. En nooit wil iedereen hetzelfde, nooit.

Afijn, ik heb twee ellendige weken achter de rug. Maar iets minder stressvol dan gewoonlijk, doordat ik thuis ben gebleven. Ik heb geen vakantiefoto’s gemaakt. Maar u kunt vast wel wat kiekjes maken, in uw eigen hoofd.

Ik wens u een fijne zomer en een stressluwe (thuis)vakantie toe. De regering raadt het trouwens aan, op dit moment: vier vakantie in eigen land, en koop zoveel mogelijk lokale producten. Maar de regering heeft de laatste tijd alleen nog centjes in de mond. Mij gaat het vooral om uw (en mijn, ik geef het toe) geluk.

 

This entry was posted in Persoonlijke berichten. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.