Overlast op de Parade

P1010642Gisteravond was ik bij de première van Overlast, een muziektheatervoorstelling van Nieuw Niks, op de Parade. In die voorstelling zit tekst van mij… ik zeg niet welk stukje, dat mag u raden. Als u gaat kijken.

Een tijd geleden werd ik door Nieuw Niks gevraagd iets te schrijven voor een voorstelling met twee acteurs en twee muzikanten. Het moest gaan over het thema ‘overlast’. Ik was vrij om te schrijven wat ik wilde. De enige beperking was dat het maximaal drie minuten mocht duren, aangezien er in totaal zeven schrijvers waren gevraagd en de voorstelling een half uur zou gaan duren. Regisseur Gijs de Lange zou de losse teksten samenvoegen en er een voorstelling van maken, daar hoefde ik me niet mee bezig te houden. De namen van de andere schrijvers (allemaal mannen) logen er niet om. Er zaten zelfs toneelschrijfhelden van mij bij, zoals Peer Wittenbols, wiens werk ik bewonder en in mijn boekenkast heb staan, en van wie ik veel stukken in het theater heb gezien.

Nadat ik mijn scène had ingeleverd was ik een hele tijd bang dat hij eruit geknipt zou worden, en dat het feest niet zou doorgaan. Een angst die niet geheel onterecht was, want er zijn inderdaad teksten gesneuveld. Maar niet die van mij. Ik zit er nog in.

Nu heb ik dus eindelijk tekst geschreven voor een Paradevoorstelling, iets wat al heel lang op mijn verlanglijstje stond. Oké, het zijn maar een paar minuten van een voorstelling, maar dat dondert niet. Ik heb de smaak te pakken. Ik begin klein. En volgend jaar komt er een Paradevoorstelling met alléén tekst van mij. Dat zeg ik alvast. Dat u het weet.

Ga deze zomer kijken naar Overlast op de Parade, ik kan het van harte aanbevelen! De voorstelling wordt gespeeld door Nieuw Niks: Arend Niks, Mick Paauwe, Roos Drenth en Rogier in ‘t Hout, en is nog te zien in Den Haag, Utrecht en Amsterdam.
Info en speeldata: hier.

This entry was posted in Nieuws, Theater. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.