Nieuw boek in juni

In juni dit jaar verschijnt er een nieuw boek van mij, bij Querido. Ik schreef al eerder hoe belangrijk deze uitgeverij voor mij is.
Dit boek is onderdeel van Tijgerlezen, een mooie en bekende serie boeken voor beginnende lezers.

Ik verheug me enorm op dit nieuwe boek, maar mag nog niet alles loslaten.
De titel en het omslag mag ik ergens in maart bekendmaken en laten zien. Dan verstuurt de uitgever de ‘zomeraanbieding’ naar alle boekhandels, dat is een brochure met alle nieuwe titels die zullen verschijnen in die periode. Tot die tijd moet ik dus nog geheimzinnig doen. Stiekem vind ik dat ook wel leuk… het is een soort lange tromroffel die ons boek aankondigt. Ik zeg ‘ons’, want ik maak dit boek samen met een geweldige illustratrice, die ik ook nog even geheim hou. 

Soms is dat geheimhouden wel even lastig. Zo zijn de voorbereidingen voor de Kinderboekenweek in oktober al in volle gang. Scholen kunnen al bekijken welke schrijvers en tekenaars ze op school willen uitnodigen, via de site van De Schrijverscentrale. Elke schrijver en tekenaar heeft daar een eigen pagina, met informatie over zijn/haar/hen boeken en programma voor de Kinderboekenweek. Ik wilde daar iets vertellen over het nieuwe boek, zonder de titel of details te noemen. Hieronder kun je lezen hoe ik dat deed.
Scholen en bibliotheken kunnen me al boeken, hier.
En binnenkort volgt er dus meer nieuws over dit boek…

Groep 2 t/m 5Een bijzonder dier in huis
Claudia leest voor uit het nieuwe boek en laat tekeningen zien op het digibord.
Het verhaal gaat over een eigenzinnig meisje dat een bijzonder dier meeneemt naar school en daarmee opschudding veroorzaakt in alle groepen.
Ze smokkelt dit dier haar klas in met een speciale reden, maar dat loopt anders dan ze had gehoopt… of toch niet?
Het bijzondere dier woont bij het meisje in huis, wat haar gezin een beetje raar maakt. Leuk raar!
Na het voorlezen doen we een teken/schrijfopdracht rond dit onderwerp: wat als er een bijzonder dier woont in jouw huis?

 

This entry was posted in Nieuws, Wonderpaard and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.