Hoera voor de Kinderboekenweek!

Kinderboekenweekgeschenk, dit jaar geschreven door Harm de Jonge.

Kinderboekenweekgeschenk, dit jaar geschreven door Harm de Jonge.

Wat is het toch fijn om in een land te wonen met een Kinderboekenweek. Dat is een feestje waard. En dit jaar viert de Kinderboekenweek haar 60ste verjaardag, dubbel feest.

Het is traditie aan het worden, elk jaar maak ik een berichtje over de Kinderboekenweek, omdat ik het mooi en belangrijk vind, en omdat ik niet zeker weet of iedereen wel op de hoogte is van het bestaan van die week (van 12 dagen). In de media is er weinig aandacht voor, en dat is eigenlijk gek. Wel oorlog en ellende, economie en politiek, maar niet onze mooie en belangrijke Kinderboekenweek. Bij het tv-programma De Wereld Draait Door werd gisteravond een nieuw boekverkoperspanel geïntroduceerd, voor de rubriek ‘Boek van de Maand’. Hartstikke goed, zo’n nieuw panel, met een leuke boekverkoper uit Antwerpen. Ik ben blij dat de rubriek doorgaat, bravo DWDD! Maarrr… geen wóórd gisteren over het begin van de Kinderboekenweek. Dat was toch een kleine moeite geweest. Als boekverkoper had ik die kans niet laten lopen.

Maar goed, daarom doe ik (lezer, kinderboekenschrijver en ex-boekverkoper) hier mijn eigen jaarlijkse Kinderboekenweekrubriekje, en roep ik uit volle borst:

Hoera voor de Kinderboekenweek!

Lees hier alle info.

Vergeet niet een mooi boek te kopen, om cadeau te geven aan een kind. Of aan jezelf.

Tips nodig? Op Jaapleest en Kinderboekenpraatjes vind je recensies van kinderboeken voor verschillende leeftijdsgroepen.

 

This entry was posted in Nieuws, Over boeken and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.