Docent / Leesbevordering

Voor scholen in het basisonderwijs geef ik als schrijver lessen in creatief schrijven.

Door zelf te schrijven en te spelen met woorden krijgen kinderen grip op taal, en ontdekken ze hoe teksten in elkaar zitten. Ze krijgen hierdoor meer zelfvertrouwen in lezen en schrijven.
Via de verhalen en gedichten die ze schrijven uiten ze zich, en leren zichzelf en hun klasgenoten beter kennen. Ze oefenen met presenteren als ze eigen werk voorlezen en krijgen feedback. Tijdens het creatief schrijven letten we niet op taal- of spelfouten, maar richten we ons op het verzinnen van verhalen. Schrappen en herschrijven zijn belangrijke onderdelen.

Tijdens de schrijflessen gebruik ik voorbeelden uit de (jeugd)literatuur en lees fragmenten voor, die ik koppel aan schrijfoefeningen rond bepaalde thema’s of technieken (poëzie, fictie-waargebeurd, dialogen schrijven, spanning creëren, etc).

Wilt u een eenmalige workshop of schrijversbezoek?
U kunt me boeken via De Schrijverscentrale. Inhoudelijke informatie vindt u op mijn profielpagina en de tarieven vindt u hier.

Wilt u als school een langere periode aandacht geven aan schrijf- en leesbevordering?
Sinds 2018 werk ik als ‘Schoolschrijver’ in Den Haag / Zuid-Holland.
U kunt mij (of collega’s) boeken voor les 4 (de live les) van De Schoolschrijvermaand.
Kijk voor info en landelijk aanbod op De Schoolschrijver.
In dit filmpje over de effecten van De Schoolschrijver ziet u mij aan het werk met de kinderen, en hoort u hoe zij en een leerkracht mijn lessen hebben ervaren:

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.