Leesbevordering – schoolbezoek

Ik wil graag dat alle kinderen de kans krijgen het plezier van lezen te ontdekken, en ben daarom behalve schrijver ook Schoolschrijver.
Dat betekent dat ik als kinderboekenschrijver elk jaar voor langere tijd word verbonden aan een basisschool, om daar lezen te stimuleren en taalzwakke kinderen taalsterk te maken. Schoolschrijvers doen dat door aan vaste groepen lessen creatief schrijven te geven. Door te spelen met woorden en verhalen te schrijven, krijgen kinderen grip op taal. Ze leren spelenderwijs hoe teksten in elkaar zitten, en zijn vaak trots op wat ze zelf hebben geschreven. Dit vergroot hun zelfvertrouwen, in schrijven, maar ook in lezen.

Schoolschrijvers lezen voor uit boeken van collega-schrijvers. Voor we starten op school stellen we Boekenkisten samen met favoriete boeken. Wij Schoolschrijvers lezen dus enorm veel kinderboeken en we wisselen onderling boekentips en ervaringen uit. We zien wat werkt op de scholen, welke boeken kinderen en leerkrachten aanspreken. Vaak bieden we boeken aan die uitdagend of minder bekend zijn.
Op Lekkerlezen.nu vind je boeken die worden aangeraden door Schoolschrijvers. De site is bedoeld voor ouders, leraren en kinderen. Laat je inspireren!

Op de site waar je nu bent vind je mijn tips en websites over leesbevordering, lezen en schrijven (rechts, beetje naar beneden scrollen).

Klik hier voor meer info over De Schoolschrijver.
Ik ben daar te boeken voor les 4 (met live schrijver) van De Schoolschrijvermaand.

Voor eenmalige schoolbezoeken ben ik te boeken via De Schrijverscentrale.

Hieronder een filmpje over de effecten van De Schoolschrijver, waarin een leerkracht en kinderen vertellen hoe ze mijn lessen hebben ervaren.

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.