Bio

Claudia Jong (Den Haag, 1972) studeerde Jeugdwelzijnswerk en volgde een acteursopleiding bij Cours Florent in Parijs (waar ze drie jaar woonde) en in Amsterdam. In het laatste jaar van haar acteursopleiding (her)ontdekte ze het schrijven, toen ze een dialoog schreef voor medestudenten en het eigenlijk heerlijk vond om te kijken en acteurs haar woorden te horen uitspreken. Kort daarna kreeg ze het duwtje dat ze nodig had: ze won tijdens een toneelschrijversfestival de Hollandse Nieuwe Juniorprijs, met een eenakter voor jongeren. Vanaf dat moment schreef ze toneelstukken voor kinderen en volwassenen, zoals Vuurtorenwachter, een monoloog die te zien was op het Oerol festival. Behalve voor theater schreef ze artikelen, interviews en besprekingen, met name voor de culturele sector.

Begin 2011 verscheen haar eerste boek bij uitgeverij Gottmer: Wolfje, over een meisje dat bevriend raakt met een zwerver. Wolfje werd bekroond met de Hotze de Roosprijs 2012.
In 2013 verscheen bij Davidsfonds het prentenboek Nooit is voor altijd, dat ze maakte in samenwerking met tekenaar Kristof Devos.

Naast het schrijven gebeurde er o.a. dit:
Gedurende ruim acht jaar werkte ze parttime bij verschillende boekwinkels, waaronder International Theatre and Film Books in Amsterdam. Van 2012 tot 2015 studeerde ze Franse taal en cultuur aan de universiteit in Leiden, schreef een scriptie over Houellebecq en behaalde een tweedegraads lesbevoegdheid.

Dit gebeurt er nu:
Ze werkt parttime op een middelbare school als docent Frans, volgt in Leiden vakken van de master Literary studies: French literature and culture, en werkt met Kristof aan een nieuw prentenboek.

 

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *